Psykologens værktøjskasse

 Her finder du en oversigt over de redskaber psykologen bruger i sit arbejde. Det kan være som hjemmearbejde eller diagnosticerende. Det hele ligger frit tilgængeligt og er helt gratis for dig. Jeg håber du kan bruge det.

Hvad er et redskab eller værktøj?

Inden du starter hos en psykolog kan du have en forestilling om, at du får et redskab til at fikse dit problem. Psykologen har en lang række metoder og teknikker tilrådighed, som kan hjælpe dig med at håndtere den udfordring du står overfor. For at du kan få det bedste og mest egnede redskab er det vigtigt at psykologen forstår præcist hvad du gerne vil “fikse” eller forandre. Såfremt psykologen ikke forstår det godt nok, kan det være at du – i metaforisk tale – får en skruetrækker til at banke et søm på plads. Det rette redskab afhænger derfor af, at der er en fælles forståelse af, det der skal fikses. Ofte er redskabet eller løsningen på problemet helt anderledes, end det man havde forestillet sig. F.eks. i nogle situationer, er redskabet at ikke at forsøge at fikse!

Nedenfor finder du nogle gængse redskaber, som ofte har en effekt på tværs af udfordringer.

Vi tilføjer løbende materiale til siden.

Gratis Mindfulness øvelser

Du kan frit benytte vores Mindfulness øvelser og finde link til andre øvelser, som vi anbefaler.

»Gratis Mindfulness øvelser

Brevkasse

Vi besvarer løbende spørgsmål til brevkassen. De besvares på tekst, lyd og video. Læs nogle af indlæggene nedenfor.

»Brevkasse

Test dig selv

Du kan finde psykologiske tests som du kan bruge til at teste dig selv.

»Psykologfaglige tests – test dig selv

Check dit parforhold

Vi har udviklet et instrument, der berører emner der oftest er med til at bestemme om et parforhold holder eller brister. En dialog omkring temaerne kan potentielt forebygge konflikter og skabe et bedre samliv.

»Check dit parforhold – online redskab afklaring og udvikling

Stressbehandling

På siden TELETREET kan du tilgå et komplet stresshåndteringsforløb helt gratis. Det er baseret på forskning og inkluderer en lang række øvelser.
»Stressbehandling online