Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP)

Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP)

Intensiv korttids dynamisk psykoterapi (ISTDP) tilhører den psykodynamiske tradition, hvor uhensigtsmæssig følelsesmæssig tilpasninger skaber lidelse. Selvom, metoden er psykodynamisk arbejder kognitivt med med klientens følelsesmæssige problemer.

Metoden opleves ofte intensivt. Det vil sige at tiden bruges effektivt på at holde fokus på og behandle det problem klienten kommer med.

ISTDP er anderledes end analytiske teorier fordi terapeuten ikke aktivt bruger egne tolkninger i terapien. Der arbejdes med at identificere og integrere svære følelser og tanker i ens liv, så klienten kan handle mere frit.

Når der ses bort fra den teoretiske begrebsverdenen, så er ISTDP en betydelig tilnærmelse af den 3. bølge kognitive terapi – som på samme måde arbejder men integration af psykologisk indhold (modsat omstrukturering).

Der er evidens for ISTDP ved behanling af bl.a. personligheds-forstyrrelse, tilbagevendende depression, panikangst og en række somatiske problematikker, der lader sig påvirke af en belastet psyke som f.eks. hovedpine, migræne, mavesmerter (mave-tarm lidelser) og rygsmerte.

ISTDP behandling af migræne, hovedpine og kropssmerter

Der er sommetider en sammenhæng mellem følelsesmæssige belastende situationer og efterfølgende migræne, hovedpine og forskellige former for spændingssmerter i kroppen. Det er en klar indikation på, at de somatiske gener er relateret til håndtering af følelser.

En række publicerede studier (se f.eks. Abbas), viser hvordan disse somatiske klager kan afhjælpes eller mindskes i ISTDP behandlingen.

Prøveterapi og visitationssamtale

Vi tilbyder en visitationssamtale med henblik på afklaring af sammenhængen mellem håndtering af følelser og somatiske symptomer. Samtalen afdækker således sandsynligheden for, at behandling med ISTDP kan afhjælpe symptomerne.

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

Krypteret kommunikation*

3 + 12 =

+45 4245-4600

Lyngby Hovedgade 96, K3
2800 Kgs Lyngby
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K
Rådhustorvet 5, 2. sal
3520 Farum
Solrød Strandvej 92
2680 Solrød Strand
Kirketorvet 16
4760 Vordingborg