Mindfulness

Introduktion og gratis lydøvelser

Let og hurtig introduktion

Der er skrevet mange bøger om Mindfulness og dets finesser. Dog behøver dog ikke en dybere viden om Mindfulness for at praktisere det. Nedenfor er en kort introduktion til Mindfulness. 

Du kan også springe direkte til de gratis Mindfulness øvelser – der er øvelser på Dansk og Engelsk.

Video: Introduktion til Mindfulness

Er mindfulness meditation?

Ja, mindfulness kan kategoriseres som form for meditation. Bemærk, at der findes mange forskellige former for meditation og ikke alle kan sidestilles, med den forståelse og tilgang, der bruges i Mindfulness.

Hvor kan jeg praktisere det?

Alle vegne! Når det er sagt, udfordrer nogle miljøer koncentrationen mere eller mindre. For eksempel er det ofte hjælpsomt at være i et miljø, hvor der er færre sanselige forstyrrelser: Et sted, hvor man kan sidde med lukkede øjne, uden for meget støj, er god mulighed for at finde en behagelig sidde- eller ligge-stilling og behagelig temperatur.

Man kan f.eks. sætte sig på kontoret med lukket dør, lægge sig på et underlag eller finde et fredeligt sted i naturen.

Hvordan gør jeg?

Du observerer, det du sanser. Hvis du vælger en guidet lydøvelse, vil denne instruere dig. Du vil undervejs miste koncentrationen og begynde at tænke, analysere eller fantasere om alt muligt andet, end det du kan sanse lige nu. Det er normalt. Vend opmærksomheden tilbage til, det der er tilstede lige nu, når du bliver opmærksom på at du er i gang med at analysere.

Mindfulness

Gratis lydøvelser

Mindfulness på åndedrættet

Lyt til øvelsen her

Det observerende selv (kort)

Lyt til øvelsen her

Kort bodyscan

Lyt til øvelsen her

Slip tankerne ved floden

Lyt til øvelsen her

Forstyrrende tanker

Lyt til øvelsen her