Behandling af lavt selvværd

Behandling af lavt selvværd hos psykolog

Lavt selvværd kan behandles med gode resultater hos psykolog. Behandlingen består af en kombination af læring gennem øvelser og samtaleterapi. Gennem øvelser i og udenfor terapirummet lærer du at forstå årsagssammenhængen mellem de almenmenneskelige processer, der regulerer de oplevelsen af selvværd. I terapien lærer du at udtrykke og handle på grænser, behov, drømme og visioner. Processen giver dig et liv tilbage, hvor du tidligere har tilsidesat dig selv og underspillet dine muligheder.

Der anvendes moderne former for kognitivterapi samt psykodynamisk terapi. Metode tilpasses efter, klientens behov.

Hvad er lavt selvværd

Lavt selvværd er et samspil mellem tanker, følesler og handlinger. Tanker eller fantasier om at være utilstrækkelig, akavet, pinlig, mangle evner, meritter, status, ressourcer, fysik, økonomi og mistillid til at andre, er interesserede i én, som man er. Ens egne følelsesmæssige behov træder i baggrunden til fordel for andres.

Når tanker og følelser er optaget af andres behov – og ikke egne – opstår, det der man også kan kalde for lavt-selvværd; Man underspiller sig selv, holder egne holdninger tilbage, undgår konflikter og pleaser andre.

Lavt selvværd er en almindelig problematik og rammer de fleste i større eller mindre grad. Der er en sammenhæng mellem belastninger som stress og lavt selvværd.

 

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

Krypteret kommunikation*

5 + 1 =

+45 4245-4600

Lyngby Hovedgade 96, K3
2800 Kgs Lyngby
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K
Rådhustorvet 5, 2. sal
3520 Farum
Solrød Strandvej 92
2680 Solrød Strand
Kirketorvet 16
4760 Vordingborg