Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) er en moderne evidensbaseret terapiform. Vi tilbyder behandling, undervisning og supervision med afsæt i ACT.

Hvad er ACT?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) er en såkaldt “tredje bølge kognitiv adfærdsterapi”. Nærtbeslægtede kognitive terapiformer er bl.a. Metakognitiv Terapi, Functional Analytical Psychotherapy, FACT og Mindfulness.

Transdiagnostisk og almenmenneskelig

ACT modellen er en transdiagnostisk model. Det betyder, at de underliggende principper for mental sundhed og behandling er almenmenneskelige; ordinære mekanismer, der findes i os alle.

Når folk oplever, at de sidder fast i livet – det kan være i forbindelse med angst, stress, depression, kroniske smerter og kriser – er det ofte et resultat af manglende erfaring med, hvordan vi bedst løser psykologiske problemer.

ACT behandling

I ACT behandlingen undersøges samspillet mellem situation, tanker, følelser, sansemæssigt indhold og handlinger. Klientens triggere og den problemskabende adfærd udfoldes i samtalerne.

Heling sker gennem opbygningen af kapacitet til at håndtere triggere mere hensigtsmæssigt samtidig med at man sigter efter et meningsfyldt og rigt liv. Det er således ikke indholdet per se der ses som problemfyldt – det er måden indholdet håndteres på.

Formidling af ACT

Metode og terapi formidles gennem oplevelsesorienterede øvelser. Dette er i kontrast til mere klassiske former for kognitive terapier samt de manual baserede former, hvor terapeuten er ekspert på klientens problem og terapien består af en stor del undervisning og vejledning.

Den oplevelsesbaserede tilgang betyder at terapeuten benytter mange praksisnære øvelser. Øvelser skræddersyes til den enkelte klients forståelsesramme og problem. Gennem øvelser får klienten erfaring med at håndtere triggere og situationer.

Redskaber og øvelser i terapien læner sig tæt op af klientens problemer i verden udenfor terapirummet. Det gør redskaberne direkte anvendelige i forhold til de problemer klienten oplever i hverdagen.

Psykolog med speciale i ACT

Leder du efter en erfaren ACT psykolog er du velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder samtaler online i hele landet. Max B P er “Peer reviewed ACT Trainer” og mange års erfaring med undervisning og supervision. Læs om vores psykologer her.

Hvilke problemer kan ACT behandle?

ACT har en påviselig behandlingseffekt på en lang række almindelige og kliniske problematikker som f.eks. livskriser, samlivsudfordringer, lavt-selvværd, stress, depression, angst, OCD, kronisk smerte, epilepsy, skizofreni og personlighedsforstyrrelser.

ACT Kurser

Er du interesseret i et ACT kursus? Vi tilbyder kurser til psykologer, læger, psykoterapeuter og tværfagligt personale. De tilbydes bl.a. online. Se oversigten her.

ACT Supervision

Har du brug for en sparringspartner til at få dig igennem svære samtaler – eller personlige reaktioner – tilbyder vi ACT supervision.

Vi afholder både små intensive supervisionsgrupper for psykologer på vej mod autorisation og specialistuddannelsen samt løbende supervisionsgrupper. Vi kan finde en gruppe der matcher niveau og faglig sammensætning. Læs mere om act supervision her.

Video præsentation af ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Nedenfor kan du se en kort introduktion til Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Videon er præsenteret af psykolog Max B Pedersen

Kontakt ACT psykolog

Har du behov for en aftale med en psykolog, der er specialist i ACT eller har du et spørgsmål er du velkommen til at skrive til os nedenfor. Huske at skriv, at du er interesseret i at arbejde med ACT så vi kan matche dig med den rette behandler. Vi vender tilbage indenfor 24 timer.

  Krypteret kommunikation?

  *Angiv kode på 8 karakterer - koden er synlig for os.

  Vælg kontor for mere info

  Lyngby Hovedgade 96, K3
  2800 Kgs Lyngby
  Vendersgade 4, 2. sal
  1363 København K
  Rådhustorvet 5a, 2. sal
  3520 Farum
  Solrød Strandvej 92
  2680 Solrød Strand
  Kirketorvet 16
  4760 Vordingborg
  Færgeparken 21
  3600 Frederikssund