Behandling af social angst

Behandling af social angst social hos psykolog

Social angst kan ofte behandles med gode resultater hos psykolog. Overordnet behandles den på samme måde som den almene form for angst.

Hvad er social angst?

Social angst er en almindelig form for angst der beskriver frygten for sociale situationer.De indre symptomer opleves på samme måde som angst i general forstand. Den synes dog helt eller delvist at optræde i sociale situationer. Det kan være i større forsamlinger som på arbejdsplads, undervisningssituation eller offentlig transport.

Social angst kan gøre det svært at handle i butikker, deltage i undervisning og få en udadvendt erhvervsorienteret karriere. Det viser sig også i de helt nære relationer. For eksempel har folk med lavt selvværd ofte svært ved at tage initiativ til at møde en kæreste.

Folk med social angst har en tendens til at isolerer sig og det er ofte meget invaliderende fordi der er så store følelsesmæssige og oplevelsesmæssige omkostninger ved at undgå andre mennesker.

Hvordan behandles social angst?

Social angst kan behandles med samtaleterapi. Der er god evidens for at moderne metoder som Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Intensive Short Term Dynamic Therapy (ISTDP) hjælper folk med social angst overkomme de barriere og få mere af det liv, som har været holdt på afstand.

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

Krypteret kommunikation*

9 + 2 =

+45 4245-4600

Lyngby Hovedgade 96, K3
2800 Kgs Lyngby
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K
Rådhustorvet 5, 2. sal
3520 Farum
Solrød Strandvej 92
2680 Solrød Strand
Kirketorvet 16
4760 Vordingborg