Familie- og børnepsykolog

Børnepsykolog og familieterapeut kan hjælpe med vejledning og behandling til børn, unge og familier. Mød os i København, Lyngby, Farum, Vordingborg og København. Vi tilbyder også online konsultationer med sikker videoforbindelse.

Privat klinik med kort ventetid.

Mistrives dit barn?

En børnepsykolog eller familieterapeut kan hjælpe med at afdække og behandle børn og unges mistrivsel. Behandling af børn foregår oftest i tæt samarbejde med forældre. Forældre modtager løbende vejledning og værktøjer til at hjælpe barnet til en holdbar forandring. Vi arbejder med evidensbaserede metoder og er optaget af hurtigt at skabe resultater, der hjælpe dit barn med at takle udfordringer og udfolde sig naturligt.

Se forskellige artikler vedrørende psykologens arbejde med børn.

Testning, udredning og behandling hos erfaren børnepsykolog

Vi tilbyder udredning, testning og rapportskrivning af dit barnets færdigheder. Herudover tilbyder vi sparring på og en “second-opinion” til rapporter og tests udarbejdet af anden aktør.

En af de tests vi tilbyder til at forstå dit barns kognitive færdigheder er en WISC test.

Familieterapi

Relationen mellem børn og forældre, og søskende imellem, indeholder mange potentielle konflikter. De kan udspringe af de naturlige krav forældrerne stiller til barnet og/ eller barnets trivsel i de rammer og relationer barnet indgår i udenfor familien.

Familieterapi inddrager relevante personer fra familien og eventuelt institution eller skole. Familien lærer at forstå barnets behov, kommunikere, sætte grænser og håndtere egne reaktioner på en måde, der giver plads og rum til samliv i familien.

Der kan arbejdes med søskendedynamik eller med redskaber, der giver hele familien bedre forudsætninger for at håndtere konflikter.

I terapien får I mulighed for at afprøve redskaber, som I efterfølgende kan bruge hjemme.

Hvor kan jeg se en børnepsykolog?

Vi har psykolog med speciale i børn på samtlige kontorer; Lyngby, Farum, København, Solrød og Vordingborg. Vi tilbyder desuden samtaler online i hele landet.

Angst hos børn og unge

Det er vigtigt at være opmærksom på, at børn kan udvise angst på forskellige måder. Nogle almindelige symptomer på angst hos børn og unge inkluderer:

 • Overdreven bekymring eller frygt
 • Svært ved at koncentrere sig eller være opmærksom
 • Søvnproblemer og søvnløshed
 • Fysiske symptomer såsom hovedpine eller mavesmerter
 • Isolation og undgåelse af sociale situationer

Hvis du bemærker nogle af de ovenstående symptomer hos dit barn og det forringer barnets trivsel, kan det være en indikation på, at barnet lider af angst og har brug for professionel hjælp.

Behandlingen

En psykolog kan hjælpe med at håndtere angst hos børn og unge gennem forskellige behandlingsmetoder. Nogle af de mest almindelige behandlingsmuligheder inkluderer kognitiv adfærdsterapi som ACT. Dette er en terapiform, hvor barnet lærer at identificere uønskede tanker og kropslige fornemmelser, der bidrager til det samlede angstbillede. I terapien arbejdes der både med aktivering af ydre handlinger og håndtering af de indre oplevelser.

Et barnet yngre vil psykologen typisk alene arbejde med forældrerne ved at klæde dem på, til at håndtere udfordringerne sammen med barnet. Forældrerne lærer at interagere og hjælpe barnet på en omsorgsfuld måde. Ældre børn kan få almindelig en-til-en behandling eller sammen med familien.

Børn med diagnose eller særlige udfordringer

Har dit barn fået en diagnose eller et særligt behov? Vi hjælper dig med at forstå; hvad det betyder for barnet i praksis og hvordan I som forældre bedst kan støtte op om barnet hjemme og uden for hjemmet.

Børnepsykologen kan vejlede om

Vi rådgiver forældre til børn med særlige behov og diagnoser som f.eks.:

 • ADHD
 • Autisme
 • Asperger
 • Angst
 • OCD
 • Depression

 

Online børnepsykolog

Vi tilbyder konsultationer med sikker online videoforbindelse. Børn og unge er ofte helt fortrolige med brugen af mediet og vores erfaring fortæller os, at vi kan skabe samme positive resultater med brug af videosamtaler.

Hvad kræver det af udstyr?

Det er nemt at starte videosamtaler med os. Det kræver blot at du har en PC, MAC eller tablet med kamera og mikrofon. Du får tilsendt et link når vi har lavet en aftale. Tryk på linket og videoforbindelsen åbner i din webbrowser. Læs mere om online konsultationer her.

Krypteret forbindelse

Software krypterer forbindelsen “end-to-end” og er GDRP godkendt.

Kontakt børnepsykolog med speciale i børn og ungeområdet

Vi har mange års erfaring med behandling af børn og unge. Vi tilbyder behandling i gruppe, individuel og sammen med familien.

  Krypteret kommunikation?

  *Angiv kode på 8 karakterer - koden er synlig for os.

  Vælg kontor for mere info

  Lyngby Hovedgade 96, K3
  2800 Kgs Lyngby
  Vendersgade 4, 2. sal
  1363 København K
  Rådhustorvet 5a, 2. sal
  3520 Farum
  Solrød Strandvej 92
  2680 Solrød Strand
  Kirketorvet 16
  4760 Vordingborg
  Færgeparken 21
  3600 Frederikssund