5 dage workshop i ACT – Acceptance and Commitment Therapy

5 dage ACT workshop

3 dage introduktion og 2 dage fortsætter kursus i Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Fleksibel tilmelding

tilmeld er åben for introduktion (3 dage), fortsætter (2 dage) og begge moduler samlet (i alt 5 dage og 30 timer).

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

ACT er en evidensbaseret 3. bølge kognitiv terapiform og en videreudvikling af Skinners adfærdsterapi. Interventionsmetoden er ”almenmenneskelig” og transdiagnostisk, hvor udgangspunktet for psykiske udfordringer forklares ved klientens uvirksomme forsøg på at kontrollere det naturlige samspil mellem følelser, tanker, kropslige fornemmelser og situation.

Forskning har vist, at metoden bl.a. kan anvendes til håndtering af angst, OCD, depression, kronisk smerte og skizofreni. Udover den kliniske relevans i forhold til behandling af diagnoser er metoden egnet i motivations- og afklarende samtaler.

Undervisning

Workshoppen veksler mellem korte oplæg, demonstrationer, øvelser og færdighedstræning. Deltagerne inviteres til at komme tæt på metoden ved at bruge egne cases og eller personlige temaer. Programmet er delt i to moduler – introduktion og fortsætter – som du kan tilmelde dig samlet eller enkeltvis.

Modul 1: 3 dage introduktion til Acceptance and Commitment Therapy

Modulet henvender sig til deltagere, der har et begrænset praktisk kendskab til ACT. Typisk har deltagerne lidt kendskab til metode uden at have modtaget en systematisk oplevelsesorienteret introduktion. Det er dog ingen forudsætning af have kendskab til ACT.
På introduktionsmodulet vil du lære om den teoretiske forankring af ACT. Størsteparten af kursus er oplevelsesorienterede øvelser, der introducerer deltageren til metode i praksis. Herunder ACT hexaflekset, caseformulering, funktionsanalyser, livslinien, matricen, metaforer samt eksempler på hjemmearbejde.
Modulet sætter deltagerne i stand til at begynde arbejdet med ACT i praksis.

Modul 2: 2 dage fortsætter Acceptance and Commitment Therapy

Modulet henvender sig til deltagere, der tidligere har været på introduktionskurser i ACT og har kendskab til metoden i praksis. Modulet forudsætter færdigheder svarende til introduktionsmodulet.
Der arbejdes med motivation af “svære” klienter, brug af mikro- og makro funktionsanalyser, løbende skift i interventionen og understøttende hjemmearbejde. Der er desuden fokus på deltagernes konkrete udfordringer med klient og som ACT samtalepartner i praksis.

Forberedelse

Inden kursusstart modtager du oversigt over lyd og materiale på tekst, der beskriver metode i praksis- og forskning. Herudover anbefales deltagerne at erhverve bogen ”Acceptance and Commitment Therapy”, Hayes, Strosahl & Wilson (2013).

Underviser

Max B Pedersen specialist i psykoterapi, phd og international peer reviewed ACT trainer.

Næste kursus

Følg os på Facebook eller send os en besked. Vi leverer også skræddersyede kurser til virksomheder.

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

Krypteret kommunikation*

2 + 6 =

+45 4245-4600

Lyngby Hovedgade 96, K3
2800 Kgs Lyngby
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K
Rådhustorvet 5, 2. sal
3520 Farum
Solrød Strandvej 92
2680 Solrød Strand
Kirketorvet 16
4760 Vordingborg