Psykologens brevkasse har fået et indlæg fra Sara

Sara skriver:

Jeg ved ikke om det er en reel ting, eller om det er bunder i noget andet, men jeg er lidt i tvivl om om man kan være afhængig af intimitet?

Jeg har siden min kæreste og jeg slog op, for godt 10 måneder siden, følt et meget stort behov for både sex og at være sådan kropsligt tæt på folk. Min ex og jeg har set hinanden kontinuerligt siden vi slog op, men kun på en sensuel måde eller for at sove sammen, det er i en meget mindre grad nu end lige ved bruddet.

I starten tænkte jeg at det måske var fordi jeg havde følelser for ham stadig, og det var det nok også langt hen af vejen, men nu er jeg begyndt at føle trængen med andre også.

Jeg føler ikke selv at jeg har følelser for ham, og jeg føler jeg udelukkende ser ham for at få den intimitet. Og det samme med andre mænd.

Egentlig er det jo som sådan ikke et problem, men hen over de sidste måneder har jeg følt det som en afhængighed, hvor jeg enten kan blive i rigtig dårlig humør hvis jeg ikke oplever det en til flere gange på en uge, eller jeg kan gå meget lang for at få det, negligere dagligdags ting som arbejde eller undervisning, hvis muligheden lige opstår.

Jeg føler det er et problem og mit hoved konstant tænker hvornår får jeg intimitet igen, nærmest fra det moment det stopper.

Med intimitet, men jeg både sex, men også bare sådan almindeligt nærvær som at putte, eller kramme eller sådan vær nært et menneske, men ofte er der i form af sex.

Hilsner Sara

Psykologens svar

Kære Sara. Tak fordi du deler ud af dit liv.

For at besvare dit indledende spørgsmål – kan man være afhængig af intimitet – så er det korte svar ja!

Det virker som, om at du holder af sex og intimitet. Det gør det selvfølgelig ikke til et problem. Det er noget du selv afgør.

Det virker som, om du er ambivalent. På den ene side føles det godt og på den anden side kan det gå ud over andre ting i dit liv som er vigtige; undervisning og arbejde. Du skriver også, at du oplever det som et problem, at dit hoved konstant tænker på intimitet.

Har du selv prøvet at forandre  det? F.eks. droppe intimitet til fordel for arbejde? Hvis det er det, du ønsker at kunne gøre bør du undersøge, om du selv kan forandre, den måde du håndterer din trang.

Sidder du fast kan det sommetider hjælpe at snakke med nogen om det. Det kan være en ven eller en psykolog, der støtter dig med at skabe den ønskede forandring.

Håber du fik svar, på det du ønskede.