Spørgsmål til psykologen

Hej. Min søn på 18 år er blevet al for venindeagtig med hans kammerats mor som er 48 år.Han fik et job hos kammeratens familie, da han blev 18 år, som personlig assistent for en af kammeratens brødre. Jobbet består i en 24 timers vagt hos drengen som er 30 år men er som en 10 årig. Han kan meget selv, men skal have lavet mad og gjort rent samt have selskab 24-7. Han bor i et hus for sig selv ikke langt fra familien og min søn er ofte i familiens hus med drengen og spiser med til middag samt social samvær.!

Min mand og jeg har truffet familien et par gange til middags invitation og vi har fået et billede af en ganske kontakt søgende mor. Fik fortalt mange ret så personlige informationer ved første middag som var meget overvældende.

Nu er situationen således at min søn har taget afstand til hans kammerat og er blevet meget god ven med moderen. Hun og han SMS meget sammen og nu har hun inviteret ham med på en uges ferie, kun hende, min søn og den handikappede. De skal køre en bilferie på 2400 km. Hun har ikke spurgt os som forældre om det er ok. Jeg er bange for at der er opstået mere en et venneforhold.

Nu er vi inviteret til middag på lørdag og kunne tænke mig nogle råd om hvad jeg kan spørge. Både angående ferien og den tætte relation. Jeg har også lyst til at sige at jeg er imod denne ferie.

Jeg føler også at min søn er blevet fjendtlig overfor mig efter at han har
mødt denne kvinde. Behøver virkelig hjælp. På forhånd mange tak.

Hilsner Emma

Psykogens svar

Kære Emma tak for dit indlæg.

Jeg forstår du har følelser i klemme i forhold til, det forhold din voksne (>18år) søn har med hans kammerats mor. Det er først og fremmest vigtigt at bemærke at grundet hans alder, er det juridsk set din søns anliggende og ønsker han er forhold til en ældre kvinde står det ham frit for.

Det virker som om, du har behov for at spørge moderen ind til ferien og relationen med din søn.

Det interessante er selvfølgelig hvorfor du holder dig tilbage, når du nu har det behov? Er det fordi du tænker, det vil ødelægge noget?

Det er svært at spå om konsekvenserne af din invitation til at snakke med moderen og eller din søn. Det væsentligste er dog, om du ønsker at være den, der spørger ind eller om dette er noget, du ønsker at lade være din søns anliggender og valg.

Jeg håber du vælger at gøre det, du gerne vil stå få uanset udfaldet.