Til dig der er hjemme

Er du ikke beskæftiget i sundhedssektoren eller leverer varer fra Nemlig er du formentlig hjemme. Dette indlæg er til dig, der er hjemme.

Hvad er anderledes?

Corona virus har givet en hverdag med lukkede arbejdspladser og begrænset ret til samling. Det bryder hverdagen for de allerfleste i Danmark. Café besøg, træningscenter, offentlig transport og weekenden i byen er aflyst. Hvad betyder det for dig og kan du få Corona angst af det?

Corona giver dig meget mere tid – alene

Den nye hverdag betyder også at du skal vænne dig til en ny hverdag – hvor du har meget mere tid til at være med dig selv – og eller dem du bor med.

Du har ikke de samme gøremål, som du kan distrahere dig selv med – vi har efterhånden fået nok af de populære tv-serier, træt af at sidde i sofaen, lægger meget mere mærke til vores tanker og rastløshed. Du lægger mærke til den partner du er sammen med – du ser hende som den partner du har – med alle de fejl som du tidligere ikke har haft tid til at bemærke. Du står på nippet til en begyndende….

…Corona angst

Du bruger de sidste kræfter på at forsøge at få sindet til at være stille – taler pænt til det. Fortæller sindet at det hele nok skal gå. At hverdagen snart kommer igen. At der ikke er noget at bekymre sig for. Corona rammer alle dem i Italien med dårligt sundhedssystem og du er godt sikret.

Men sindet håner dig for dit forsøg på at få det til at tie. Det giver ikke op – det er ladet med fantasier, der kan få Italien til at ligne et spa-ophold sammenlignet med, det der vil ramme dig. Det fortsætter med at kritisere din partner og at du nogensinde har valgt hende. Og endelig kritiserer du dig selv for overhovedet at have tankerne! Langsomt mærker du energien synke ud af dig. Du trækker dig sammen – mærker den febrilske kamp udspille sig som spændinger og uro i kroppen. Du har fået Corona angst!

Er jeg normal?

Der er ikke meget at “gøre”. Dvs dette er den del af dig, som hverdagens distraktioner har dækket over. Det er mødet med dit helt almindelige og menneskelige sind. Dit sind gør slet ikke noget der er forkert. Det er måden du håndterer det på – kampen – der skaber Corona angst.

Hvad så?

Du skal faktisk ikke “gøre” noget! Du skal lære at være sammen med dig selv og dit sinds opfindsomheder uden at gøre det til problemer. Problemer der skal løses, forståes, forklares eller modbevises. Du skal træde ud af det fængende spind af tanker og ind i det liv du nu har. Grav en klump ler op af haven og form en figur. Hiv blokfløjten frem fra loftet. Tag tegneblokken frem. Gå en tur i skoven i regnvejr. Lad sindet gå Corona-amok i en sidende meditation.

Gør noget du ikke har “behov for” og som på forunderligvis kan berige dit liv i denne tomhed.

Mening

At skabe meningsfuld mening i den hverdag du er. Hvordan? Du er ekspert på dit liv – og det der virker for dig. Kast dig ind i det og tag så meget du kan indenfor de rammer du har lige nu. Du risikerer at tage noget med dig på den anden side af Corona 🙂