Behandling af stress

Behandling af stress hos psykolog

Hvordan behandler man stress? Stress kan behandles med gode resultater ved hjælp af samtale terapi. Stressbehandlingen består typisk af en rådgivende og terapeutisk del. Den første del indeholder konkrete redskaber, der hjælper dig med at reducere symptomerne og begynde arbejdet med at få mere energi. Den terapeutiske del fokuserer på forebyggelse og ændring af handlemønstre.

Hvad er stress?

Stress er en af de mest almindelige former for psykologiske belastningsreaktioner. Det er ofte associeret med en lang række symptomer, der kan forveksles med sygdomme. Nogle af de typiske symptomer er konventrations-, hukommelsesbesvær, hjertebanken, uro i kroppen, søvn forstyrrelser. Symptomerne tager gradvist til over tid.

Hvor lang tid tager det at behandle stress?

Jo længere tid man har gået med symptomerne des længere tid tager det at komme sig igen. Behandlingen af stress kan accelereres ved søge behandling hos psykolog. I samarbejde med psykologen monitoreres symptomerne og et forløb ud af stress planlægges. Typisk foretager symptomerne sig ved behandling indenfor 1-4 måneder.

Skal jeg sygemeldes?

Spørgsmålet om en sygemelding er nødvendig under behandlingsforløbet opstår ofte. De fleste vil gerne forsøge at forblive på arbejdspladsen samtidig og afhængig af klientens ønske tilrettelægges behandlingen herefter.

Fordelen ved en sygemelding er, at den potentielt kan give mere tid til at lade op og fokusere på behandlingen. På den anden side kan det også sætte gang i svære bekymringer omkring, hvad der vil ske, hvis man giver slip. Du kan få vejledning hos psykologen.

Den endelige beslutning om en sygemelding udover 14 dage er altid din egen læges. Vi samarbejder gerne med egen læge når der er behov.

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

Krypteret kommunikation*

11 + 1 =

+45 4245-4600

Lyngby Hovedgade 96, K3
2800 Kgs Lyngby
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K
Kirke Værløsevej 40
3400 Værløse