Behandling af stress

Behandling af stress hos psykolog

Hvordan behandler man stress? Stress kan behandles med gode resultater ved hjælp af samtale terapi. Stressbehandlingen består typisk af en rådgivende og terapeutisk del. Den første del indeholder konkrete redskaber, der hjælper dig med at reducere symptomerne og begynde arbejdet med at få mere energi. Den terapeutiske del fokuserer på forebyggelse og ændring af handlemønstre.

Hvad er stress?

Stress er en af de mest almindelige former for psykologiske belastningsreaktioner. Det er ofte associeret med en lang række symptomer, der kan forveksles med sygdomme. Nogle af de typiske symptomer er konventrations-, hukommelsesbesvær, hjertebanken, uro i kroppen, søvn forstyrrelser. Symptomerne tager gradvist til over tid.

Hvor lang tid tager det at behandle stress?

Jo længere tid man har gået med symptomerne des længere tid tager det at komme sig igen. Behandlingen af stress kan accelereres ved søge behandling hos psykolog. I samarbejde med psykologen monitoreres symptomerne og et forløb ud af stress planlægges. Typisk foretager symptomerne sig ved behandling indenfor 1-4 måneder.

Skal jeg sygemeldes?

Spørgsmålet om en sygemelding kan være aktuel. De fleste, der rammes af stress ønsker at blive i arbejde under behandlingen. En sygemelding kan være relevant i situationer, hvor det ikke er muligt at vende symptombilledet samtidig med, at klienten varetager arbejdet.

Fordelen ved en sygemelding er, at det frigiver noget tid, som klienten kan bruge på aktivt at lade og fokusere på behandlingen. På den anden side kan det også sætte gang i bekymringer (reelle og eller fantasier) omkring, hvad der sker, hvis man giver slip.

Du kan bruge psykologen til at sparre omkring, hvad der er den bedste løsning for dig. Den endelige beslutning om en sygemelding udover 14 dage er altid din egen læges. Vi samarbejder gerne med egen læge når der er behov.

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

Krypteret kommunikation*

9 + 10 =

+45 4245-4600

Lyngby Hovedgade 96, K3
2800 Kgs Lyngby
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K
Rådhustorvet 5, 2. sal
3520 Farum
Solrød Strandvej 92
2680 Solrød Strand
Kirketorvet 16
4760 Vordingborg