Psykologbehandling af stress

 

Stressbehandling og stresshåndtering

Hvordan behandler man stress? Stress kan behandles med gode resultater ved hjælp af samtale terapi. Stressbehandlingen består typisk af en rådgivende og terapeutisk del. Den første del indeholder konkrete redskaber, der hjælper dig med at reducere symptomerne og begynde arbejdet med at få mere energi. Den terapeutiske del fokuserer på forebyggelse og ændring af handlemønstre.

Hvad er stress?

Stress er en af de mest almindelige former for psykologiske belastningsreaktioner. Det er ofte associeret med en lang række symptomer, der kan forveksles med sygdomme. Nogle af de typiske symptomer er konventrations-, hukommelsesbesvær, hjertebanken, uro i kroppen, søvn forstyrrelser. Symptomerne tager gradvist til over tid.

Hvor lang tid tager det at behandle stress?

Jo længere tid man har gået med symptomerne des længere tid tager det at komme sig igen. Behandlingen af stress kan accelereres ved søge behandling hos psykolog. I samarbejde med psykologen monitoreres symptomerne og et forløb ud af stress planlægges. Typisk foretager symptomerne sig ved behandling indenfor 1-4 måneder.

Skal jeg sygemeldes?

Spørgsmålet om en sygemelding kan være aktuel. De fleste, der rammes af stress ønsker at blive i arbejde under behandlingen. En sygemelding kan være relevant i situationer, hvor det ikke er muligt at vende symptombilledet samtidig med, at klienten varetager arbejdet.

Fordelen ved en sygemelding er, at det frigiver noget tid, som klienten kan bruge på aktivt at lade og fokusere på behandlingen. På den anden side kan det også sætte gang i bekymringer (reelle og eller fantasier) omkring, hvad der sker, hvis man giver slip.

Du kan bruge psykologen til at sparre omkring, hvad der er den bedste løsning for dig. Den endelige beslutning om en sygemelding udover 14 dage er altid din egen læges. Vi samarbejder gerne med egen læge når der er behov.

Kontakt psykolog

Har du behov for en aftale eller afklaring på et spørgsmål så skriv til vores psykologer. Vi kan matche dig med en psykolog på baggrund af din problematik. Du får svar indenfor 24 timer.

  Krypteret kommunikation?

  *Angiv kode på 8 karakterer - koden er synlig for os.

  Vælg kontor for mere info

  Lyngby Hovedgade 96, K3
  2800 Kgs Lyngby
  Vendersgade 4, 2. sal
  1363 København K
  Rådhustorvet 5a, 2. sal
  3520 Farum
  Solrød Strandvej 92
  2680 Solrød Strand
  Kirketorvet 16
  4760 Vordingborg
  Færgeparken 21
  3600 Frederikssund